Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ WEB-PRAXIS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Το ΙΝΒΙΤ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Μελέτες ιατρικού εξοπλισμού

Επενδυτικός Σχεδιασμός σε Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό

Τόσο οι διαδικασίες απόκτησης νέου εξοπλισμού, όσο και οι διαδικασίες ανανέωσης του ήδη εγκατεστημένου, εξαρτώνται από μία μεγάλη γκάμα τεχνολογικών και οικονομικών παραμέτρων. Η ακριβής εκτίμηση και αξιολόγηση τους μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά οφέλη.Η απόκτηση και ανανέωση του εξοπλισμού πρέπει να τεκμηριώνεται από κριτήρια όπως:

 • Η Ανάλυση και αξιολόγηση αναγκών
 • Η Σκοπιμότητα (αποτίμηση των κλινικών αναγκών, και των επιδημιολογικών, δημογραφικών, επενδυτικών στοιχείων)
 • Η Δυνατότητα αξιολόγησης της τεχνολογίας (Επάρκεια ανθρωπίνων πόρων όσον αφορά στον αριθμό και τις δεξιότητες, για την πλήρη εκμετάλλευση της τεχνολογίας)Ο Χρήσιμος χρόνος ζωής του εξοπλισμού (Ηλικία εξοπλισμού, ένταση της χρήσης)
 • Η ΑσφάλειαΟικονομικοί Παράγοντες (Άμεσες και έμμεσες δαπάνες, χρόνος αδράνειας, χρόνος χρήσης, αύξηση παραγωγικότητας, χρήση αναλώσιμων)
 • Τεχνολογικοί Παράγοντες (Αξιολόγηση Τεχνολογίας, καινοτομίες, πρωτοπορία)


Η ορθή συνάρτηση και εκτίμηση όλων των παραπάνω παραμέτρων αποτελεί την αφετηρία πάνω στην οποία θα βασιστούν όλα τα επόμενα στάδια (σύνταξη προδιαγραφών, αξιολόγηση των προσφορών και παραλαβή του εξοπλισμού) ενός επιτυχούς εξοπλιστικού προγράμματος.

Μελέτες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού νέων μονάδων

Κατά την κατασκευή ενός νέου τμήματος ή μονάδας, ή κατά την ανακαίνιση ήδη υπαρχόντων, η μελέτη του ιατρικού εξοπλισμού είναι ουσιαστικά ισάξια με το σύνολο των υπολοίπων μελετών (αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική κλπ) καθώς ο ιατρικός εξοπλισμός και η χρήση του, επηρεάζει όλες τις παραμέτρους κατασκευής και λειτουργίας μιας νοσηλευτικής μονάδας.


Η μελέτη του ιατρικού εξοπλισμού περιλαμβάνει:

 • Ανάλυση των απαιτήσεων και αναγκών του νοσοκομείου
 • Αξιολόγηση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού σε συνδυασμό με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες
 • Πίνακες απαιτούμενου εξοπλισμού ανά χώρο συνοδευόμενος από το σύνολο των απαιτήσεων εγκατάστασης και λειτουργίας (ηλεκτρικές παροχές, ιατρικά αέρια, κλιματισμός κλπ)
 • Ανάλυση κόστους
 • Υποστήριξη αγορών
 • Επίβλεψη εγκατάστασης και έλεγχοι αποδοχής
 • Συνεχή επικοινωνία με το νοσοκομείο και την κατασκευαστική ομάδα για την καταγραφή όλων των απαιτήσεων και την συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Το ΙΝΒΙΤ διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία που απαιτείται έτσι ώστε όχι μόνο να επιτευχθεί ένα άριστο εξοπλιστικό πρόγραμμα αλλά να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία μια μονάδας, επιτρέποντας παράλληλα να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη τα οποία μακροπρόθεσμα αποτελούν και την σημαντικότερη οικονομική συνέπεια μιας τέτοιας επένδυσης.


INBIT_logo_gq
Οδός Σταδίου, Πλατάνι, 265 00 Ριο, Πάτρα, Ελλάδα
Τηλ. +30 2610 911590 911591, Fax. +30 2610 911592 
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Αναζήτηση

INBIT ΒΙΝΤΕΟGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Το ΙΝΒΙΤ στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

inbit_home.jpg

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γραφείο Πάτρας:
Οδός Σταδίου, Πλατάνι,
265 00 Ρίο, Πάτρα, Ελλάδα 
Τηλ. +30 2610-911590 - 1
Φαξ.+30 2610-911592

Γραφείο Αθήνας:
Μικράς Ασίας 35-37,
115 27, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ελλάδα

info@inbit.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Copyright © 2019 . All Rights Reserved.