Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ WEB-PRAXIS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Το ΙΝΒΙΤ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Επαγρύπνηση

Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος επαγρύπνησης, είναι μια συνολική διαδικασία που περιλαμβάνει την διαρκή επικοινωνία για ανταλλαγή πληροφορίας τόσο για δυσμενή περιστατικά που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, όσο και ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής γι΄ αυτά που τυχόν συμβαίνουν στο νοσοκομείο. Αυτή η επικοινωνία πρέπει να χαρακτηρίζεται από εμπιστευτικότητα λόγω της φύσης των δεδομένων και να υποστηρίζεται από ειδικούς που θα διερευνούν τα περιστατικά που θα προκύπτουν και θα προτείνουν δυνατές λύσεις.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος αποτελεί απαίτηση της Ευρωπαϊκής και κατ’ επέκταση, της Εθνικής νομοθεσίας. Προαπαιτούμενο για την εφαρμογή ενός συστήματος επαγρύπνησης είναι η ύπαρξη ενημερωμένου κτηματολογίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, το οποίο να είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή. Με βάση αυτό το σύστημα όλα τα περιστατικά που αφορούν σε προβλήματα κατά τη χρήση ιατρικών μηχανημάτων κοινοποιούνται, με στόχο την άμεση πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. 


Στο πλαίσιο της προσφερόμενης υπηρεσίας θα εντοπιστούν ιατρικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες στο νοσοκομείο και για τις οποίες έχουν στο παρελθόν αναφερθεί σε δυσμενή περιστατικά. Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοιες συσκευές θα μελετηθεί το πρόβλημα και θα παραδοθεί έκθεση με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. 


Το ΙΝΒΙΤ είναι ο μοναδικός φορέας στην χώρα που εδώ και μία δεκαετία έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει ηγηθεί Ευρωπαϊκών έργων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες του διαθέτει προσβάσεις στις πρωτογενείς πηγές πληροφορίας και έχει δημιουργήσει μια συνεχώς ανανεούμενη βάση δεδομένων με δυσμενή περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί διεθνώς.


Προηγούμενη εμπειρία

  • Κύριος ανάδοχος του έργου EUROMEDIES που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στα πλαίσια του προγράμματος Health Care Telematics και επεξεργάστηκε τους τρόπους ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα επαγρύπνησης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
  • Κύριος ανάδοχος του έργου Επαγρύπνηση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην Περιφέρεια ΔΕ που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στα πλαίσια των προγραμμάτων καινοτομίας.


MEDURIS

Το MEDURIS είναι μια εφαρμογή λογισμικού για ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με ζητήματα επαγρύπνησης. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξή του έχει προσαρμοστεί για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις του συστήματος υγειονομικής φροντίδας στην Ελλάδα. Το σύστημα υποστηρίζει την αναφορά από πλευράς χρηστών για κινδύνους και δυσμενή περιστατικά που σχετίζονται με ιατροτεχνολογικά προϊόντα σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Το MEDURIS είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή και υπηρεσία που προσφέρει την δυνατότητα ηλεκτρονικής δημιουργίας και διαχείρισηςαναφορών δυσμενών περιστατικών αλλά και ανταλλαγής της σχετικής πληροφορίας.INBIT_logo_gq
Οδός Σταδίου, Πλατάνι, 265 00 Ριο, Πάτρα, Ελλάδα
Τηλ. +30 2610 911590 911591, Fax. +30 2610 911592 
e-mail:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αναζήτηση

INBIT ΒΙΝΤΕΟGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Το ΙΝΒΙΤ στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

inbit_home.jpg

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γραφείο Πάτρας:
Οδός Σταδίου, Πλατάνι,
265 00 Ρίο, Πάτρα, Ελλάδα 
Τηλ. +30 2610-911590 - 1
Φαξ.+30 2610-911592

Γραφείο Αθήνας:
Μικράς Ασίας 35-37,
115 27, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ελλάδα

info@inbit.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Copyright © 2019 . All Rights Reserved.