Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ WEB-PRAXIS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Το ΙΝΒΙΤ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Έλεγχοι Ηλεκτρικής Ασφάλειας

Η εφαρμογή ελέγχων ασφάλειας και ποιότητας στη λειτουργία των ιατρικών συσκευών, διασφαλίζει το βέλτιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας που πρέπει να παρέχει ένα νοσοκομείο τόσο στους ασθενείς, όσο και στο προσωπικό του. Η διενέργεια ελέγχων εκτός της διασφάλισης της ασφαλούς λειτουργίας των συσκευών, εξασφαλίζει τόσο το νοσοκομείο, όσο και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό έναντι νομικών επιπτώσεων που ενδέχεται να προκύψουν από την χρήση των ιατρικών συσκευών.

Ο έλεγχος ηλεκτρικής ασφάλειας αφορά σε όλες τις ιατρικές συσκευές οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμους χώρους (π.χ. χειρουργεία, ΜΕΘ) καθώς και αυτές που χρησιμοποιούνται για διαγνωστικούς σκοπούς και μεταφέρουν ενέργεια στον ασθενή ή καταγράφουν ζωτικά σήματα (π.χ. καρδιογράφοι, μόνιτορς). Ο έλεγχος γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα IEC 601-1 «Medical electrical equipment - Part 1: General requirements for safety» και διασφαλίζει ότι οι ιατρικές συσκευές λειτουργούν μέσα στα όρια ασφάλειας που καθορίζονται από τα πρότυπα αυτά, σε συνθήκες κανονικής και σφαλματικής λειτουργίας.  

Επιπλέον, ο έλεγχος ασφάλειας περιλαμβάνει τον έλεγχο κρίσιμων συσκευών όπως διαθερμίες, απινιδωτές και μόνιτορς. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται σύμφωνα με τα αντίστοιχα διεθνή πρότυπα της σειράς IEC 601-2* και διασφαλίζουν ότι κρίσιμες παράμετροι όπως, αποδιδόμενη ενέργεια, ρεύματα διαρροής κλπ βρίσκονται εντός των ορίων και συνεπώς η λειτουργία τους κρίνεται ασφαλής. Ο συστηματικός έλεγχος της ασφαλούς λειτουργίας των ιατρικών συσκευών είναι σήμερα επιβεβλημένος τόσο από την υιοθέτηση των μεθόδων βέλτιστης πρακτικής όσο και από τις κοινοτικές οδηγίες.

*601-2-4 Medical electrical equipment - Part 2: Particular requirements for the safety of cardiac defibrillators and cardiac defibrillator - monitors

601-2-2 Medical electrical equipment - Part 2: Particular requirements for the safety of high frequency surgical equipment

601-2-27 Medical electrical equipment - Part 2: Particular requirements for the safety of electrocardiographic monitoring equipment

Προηγούμενη εμπειρία:

  • ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας
  • Χειρουργεία Ευαγγελισμού
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αττικόν»
  • Χειρουργεία Πανεπιστημιακού Πατρών
  • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο»
  • Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων
  • Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου
  • Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης

INBIT_logo_gq
Οδός Σταδίου, Πλατάνι, 265 00 Ριο, Πάτρα, Ελλάδα
Τηλ. +30 2610 911590 911591, Fax. +30 2610 911592 
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αναζήτηση

INBIT ΒΙΝΤΕΟGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Το ΙΝΒΙΤ στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

inbit_home.jpg

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γραφείο Πάτρας:
Οδός Σταδίου, Πλατάνι,
265 00 Ρίο, Πάτρα, Ελλάδα 
Τηλ. +30 2610-911590 - 1
Φαξ.+30 2610-911592

Γραφείο Αθήνας:
Μικράς Ασίας 35-37,
115 27, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ελλάδα

info@inbit.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Copyright © 2019 . All Rights Reserved.