Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ WEB-PRAXIS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Το ΙΝΒΙΤ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με έμφαση στους τομείς της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Συνοπτική αναφορά για την παρουσία του ΙΝΒΙΤ στο 2nd WHO GLOBAL FORUM on MDs

Το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΙΝΒΙΤ) είχε ενεργό συμμετοχή στο Second WHO Global Forum on Medical Devices που διεξήχθη 20-24 Νοεμβρίου 2013, στη Γενεύη της Ελβετίας. Συγκεκριμένα:

- Το ΙΝΒΙΤ διοργάνωσε Workshop με τίτλο “A new generation web-based Medical Technology Management System”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων του κλάδου της Κλινικής Μηχανικής. Το πρόγραμμα του Workshop είχε ως εξής:

INBIT_poster_2nd_WHO_forum_programme_final_small

Opening and welcome address
Nicolas Pallikarakis (INBIT, Greece)

Introduction to medical technology management needs
Saide Calil (UNICAMP, Brazil)

Interactive presentation of INBIT's web-based MEMS as an example of such a tool
Panagiotis Malataras & Kallirroi Stavrianou (INBIT, Greece)

Interventions from a panel of experts
Yadin David (ACCE, USA), Bill Gentles (BTMTC, Canada), Tom Judd (ACCE, USA)

Discussion / Q&A from the audience
Concluding Remarks
Nicolas Pallikarakis (INBIT, Greece)


Από αριστερά: Saide Calil, Yadin David, Νίκος Παλληκαράκης

- Στο πλαίσιο του Session Policies for Medical Devices / Technical Specifications, η κ. Dessislava Dimitrova, τέως υφυπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, στην παρουσίασή της με τίτλο “WHO collaboration on a national, EU-funded program for medical equipment procurement”, περιέγραψε αναλυτικά τα αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ του ΙΝΒΙΤ, του Υπουργείου Υγείας της Βουλγαρίας και του ΠΟΥ, η οποία αφορούσε στη διαδικασία προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της γειτονικής χώρας. Η κ. Dimitrova τόνισε τα οφέλη που προέκυψαν από τη συμβουλευτική δράση του ΙΝΒΙΤ. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα!

Από αριστερά: Παναγιώτης Μαλαταράς, Dessislava Dimitova (τέως υφυπουργός Υγείας της Βουλγαρίας), Νίκος Παλληκαράκης (Προεδρός του INBIT)

- Στη διάρκεια του Forum, το ΙΝΒΙΤ είχε επίσης Stand με ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες και τα προγράμματά του, καθώς και demo του MEMS “Web-Praxis”, που παρουσιάστηκε στο Workshop. Επιπλέον, εκτέθηκαν δείγματα των εκδόσεων του ΙΝΒΙΤ «Αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα» και «Εμπόδια για την καινοτομία στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων», οι οποίες αποτελούν επίσημη μετάφραση των αντίστοιχων δημοσιεύσεων του ΠΟΥ στα Ελληνικά.

Καλλιρρόη Σταυριανού (ΙΝΒΙΤ) και Παναγιώτης Μαλαταράς

Από αριστερά: Νίκος Παλληκαράκης (Πρόεδρος ΙΝΒΙΤ), Shankar Krishnan (Γραμματέας της IFMBE), Adriana Velazquez-Berumen (Συντονίστρια της Μονάδας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΠΟΥ), Ratko Magjarevic (Πρόεδρος της IFMBE)

Αναζήτηση

INBIT ΒΙΝΤΕΟGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Το ΙΝΒΙΤ στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

inbit_home.jpg

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γραφείο Πάτρας:
Οδός Σταδίου, Πλατάνι,
265 00 Ρίο, Πάτρα, Ελλάδα 
Τηλ. +30 2610-911590 - 1
Φαξ.+30 2610-911592

Γραφείο Αθήνας:
Μικράς Ασίας 35-37,
115 27, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ελλάδα

info@inbit.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Copyright © 2019 . All Rights Reserved.