Εισαγωγικό κείμενο αρχικής σελίδας COVID-19

Ο κόσμος σήμερα, αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση λόγω της πρόσφατης πανδημίας του COVID-19 που απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο Βιοιατρικής Τεχνολογίας – ΙΝΒΙΤ – ανταποκρινόμενο στην ανάγκη έγκυρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης και τεχνικής υποστήριξης, εγκαινιάζει στην ιστοσελίδα του, μια ειδική στήλη το “COVID-19”, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την πρόσβαση σε μια σειρά επιλεγμένων, έγκυρων και εξακριβωμένων πληροφοριών, τεχνικών κειμένων, αλλά και γενικότερων συστάσεων και εκπαιδευτικού υλικού, τα οποία απευθύνονται σε Βιοϊατρικούς Μηχανικούς, Κλινικούς Μηχανικούς, Γιατρούς, Νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό και λοιπούς επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται στη συνεργασία του ΙΝΒΙΤ με το Medical Devices and In Vitro Diagnostics Group (MDD) του WHO, που θα αποτελέσει και την κύρια πηγή αναφοράς σε τεκμηριωμένα δεδομένα και υλικό, το Clinical Engineering Division of IFMBE και άλλους διεθνείς οργανισμούς, με τους οποίους το Ινστιτούτο έχει πολυετή συνεργασία. Μέρος της πληροφορίας και του υλικού θα δίνεται στην ελληνική γλώσσα, όσο αυτό είναι δυνατό και επιτρέπεται.

Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης, ώστε να ειδοποιείστε άμεσα για τις νέες αναρτήσεις μας, που δεσμευόμαστε να είναι τεκμηριωμένες και αποκλειστικά από αξιόπιστες πηγές. Παράλληλα σας παροτρύνουμε να μας ενημερώνετε για πληροφορίες που κρίνετε ότι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και θα είναι χρήσιμο να μεταφραστούν και να δημοσιευτούν, ούτως ώστε η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΙΝΒΙΤ να μπορεί να επικυρώσει τις πηγές αυτών των υλικών και να τις διανείμει, στο βαθμό του δυνατού, μέσω της ιστοσελίδας μας με οργανωμένο τρόπο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας