Το ΙΝΒΙΤ στο MEDICON 2023

Το ΙΝΒΙΤ στο MEDICON 2023

Το 16ο Μεσογειακό Συνέδριο Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής και Υπολογιστών (MEDICON) και το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής (CMBEBIH) πραγματοποιήθηκαν από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο Σεράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Και τα δύο συνέδρια υποστηρίχθηκαν από τον IFMBE, την EAMBES και το εργαστήριο ABSPIE του Πανεπιστημίου του Warwick.

Το κεντρικό θέμα και των δύο συνεδρίων περιστράφηκε γύρω από την υπογράμμιση της κρίσιμης συμβολής της βιοϊατρικής μηχανικής και των τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος παγκόσμιων προκλήσεων που έχουν εμφανιστεί. Η εκδήλωση συγκέντρωσε παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και να καλλιεργήσουν συνεργασίες στο πεδίο της ψηφιοποίησης.

Ο Άρης Δερμιτζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (INBIT), συμμετείχε στη συνεδρία με τίτλο «Medical Physics, Biomedical Imaging, and Radiation Protection» και επιπλέον παρουσίασε το θέμα «3D Printed Breast Phantoms Materials for X-ray Imaging Techniques». Ήταν επίσης ένας από τους παρουσιαστές του «IFMBE – CED: Trends and Opportunities in Clinical Engineering in Mediterranean Europe».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Καλλιρρόη Σταυριανού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του INBIT παρουσιάζοντας το περιοδικό Global Clinical Engineering Journal στο συνέδριο.

Ο Άρης Δερμιτζάκης, η Καλλιρρόη Σταυριανού και η Lejla Gurbeta, διοργανώτρια του MEDICON 2023.