2022: Οι 10 κορυφαίοι τεχνολογικοί κίνδυνοι στον τομέα της υγείας σύμφωνα με την ECRI

2022: Οι 10 κορυφαίοι τεχνολογικοί κίνδυνοι στον τομέα της υγείας σύμφωνα με την ECRI

 

Τα περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αποτελούν την κύρια ανησυχία για την ασφάλεια των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τον κλάδο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ECRI για τους κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνολογία υγείας.

Η ECRI, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αξιολογεί τις ιατρικές συσκευές ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, βασίστηκε σε αναφορές προβλημάτων που έλαβε ο οργανισμός καθώς και σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε συσκευές. Η ομάδα εποπτείας εστίασε ειδικά στους κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη ενός ισχυρού σχεδίου ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει όποια ηλεκτρονική παραβίαση σχετίζεται με τη φροντίδα των ασθενών.

Άλλοι κίνδυνοι στον κατάλογο της ECRI περιλαμβάνουν ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, κατεστραμμένες αντλίες έγχυσης και ανεπαρκή αποθέματα προμηθειών και εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης.

 

Για να κατεβάσετε την πλήρη λίστα κάντε κλικ εδώ: https://www.ecri.org/top-10-health-technology-hazards-2022-executive-brief

Πηγή: MedTechDive